ID #1000

Wat is SDK (Stichting Diagnose Kanker)?

De Stichting Diagnose Kanker (SDK) zet zich sinds 2000 met volle overtuiging in om duizenden kankerpatiënten met elkaar in contact te brengen. Dit zogeheten lotgenotencontact is van groot belang. Niet alleen voor de patiënten zelf, maar ook voor hun naasten.

De SDK maakt gebruik van een eigen mailserver. Elke dag weer gaan zo’n vierhonderd tot vijfhonderd berichten over het Internet heen en weer. Uit deze enorme stroom blijkt dat de stichting in een grote behoefte voorziet: onderling contact maakt een einde aan het isolement, waarin kankerpatiënten in terecht dreigen te komen.

SDK werkt uitsluitend met vrijwilligers, onder wie ruim zestig (ex-) patiënten. De kwaliteit van het leven, informatie en lotgenotencontact: dat zijn de belangrijkste doelen van SDK

Onze slagzin is dan ook:
'Waar mensen samen gaan, blijft niemand alleen staan'

De website van de stichting geeft informatie over kanker en alle problemen die daarmee te maken hebben. Het gaat daarbij vooral om het maken van keuzes. Verder geeft de website informatie om meer inzicht in de ziekte, de behandeling en de toekomst te krijgen.

SDK is ook verantwoordelijk voor"gezondheidszorg in nood' zie:  www.gezondheidszorginnood.nl Humanitaire hulp aan kansarme instellingen en organisaties in Slowakije

SDK verricht met weinig middelen groots werk. Daar zijn we trots op. Surf maar eens naar onze sites en overtuig u zelf.

Waar is stichting op het Internet te vinden?

www.diagnose-kanker.nl

Labels: Diagnose, Kanker, SDK, Stichting